Logo Main
[:swvar:text:93:]

Fotoreportage: eerste spadesteek Zelzate Zuid

Bekijk hier alle beelden van de eerste spadesteek op 7 februari 2023 met alle betrokken partners.

Dit project komt in een stroomversnelling terecht. Op dinsdag 7 februari staken we de symbolische eerste spade in de grond in het bijzijn van vertegenwoordigers van de gemeente Zelzate, Groep Huyzentruyt en alle sportverenigingen die zich in de toekomst op deze site vestigen. Begin januari startten de voorbereidende grondwerken en op 6 februari begon de aannemer met graafwerken. Midden februari staan de funderingswerken gepland en in maart start dan de effectieve bouw van de accommodatie.

Koppelingsgebied Zelzate Zuid

Iedere Zelzatenaar zal kunnen genieten van dit nieuwe park-, sport- en ontspanningsgebied. Sporters van KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens, FC Retro en Koninklijke Judoclub Zelzate krijgen er hun nieuwe thuisbasis. Jongeren gaan er naar de scouts in een fantastische omgeving en ook de recreatieve sporter kan gebruik maken een Finse looppiste, wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, ten voordele van het welzijn van de patiënten. En wie groene vingers heeft, zal zijn weg snel vinden naar de volkstuintjes en de pluktuin. Door het open karakter van de infrastructuur zal iedereen genieten van deze nieuwe groene long in Zelzate.

Woonproject Verbroederingslaan

De bouw van het sportcomplex is nog maar de eerste fase van een groter en overkoepelend nieuwbouwproject. Eenmaal afgerond en in gebruik genomen, zal op de huidige oefenvelden van KVV Zelzate tussen de Verbroederingslaan en de Camille Leynlaan een nieuw woonproject met 214 wooneenheden opgetrokken worden, inclusief ongeveer 1 hectare publiek toegankelijk groen. In eerste instantie gaat het om 94 woningen en 72 appartementen. De overige wooneenheden kunnen op termijn gebouwd worden door de sociale verhuurmaatschappij van de gemeente. Wanneer alles volgens de huidige planning blijft verlopen, zullen de eerste gezinnen zich in 2025 in de nieuwe woonwijk kunnen vestigen.

Via de knop “vraag & antwoord” bovenaan kan u meer up to date info terugvinden over dit project.

In de pers