Logo Main
[:swvar:ufile:4:description:]

Koppelingsgebied

Zelzate Zuid

Een nieuw park waar iedereen kan ontspannen, wandelen en sporten. Mensen die samenkomen, mensen die genieten, mensen die sporten: we verbinden iedereen samen.

Info

Algemene informatie

Tal van doelgroepen kunnen genieten van dit nieuwe park-, sport- en recreatiedomein. Jongeren kunnen naar de scouts, sporters (KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens, FC Retro en Koninklijke Judoclub Zelzate) krijgen een nieuwe thuisbasis in het Armand Seghers Sportcomplex. Ook de recreatieve sporter kan gebruik maken een Finse looppiste, wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, wat ten voordele is van het welzijn van de patiënten. En wie groene vingers heeft, zal zijn weg snel vinden naar de volkstuintjes en de pluktuin. Door het open karakter van de infrastructuur kan iedereen genieten van deze groene long in Zelzate.

Hieronder zie je onder andere enkele simulaties van hoe het Armand Segers Sportcomplex er moet gaan uitzien in de toekomst. Hier kan je terecht voor actuele foto's van de vorderingen van de werken.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Het realiseren van diverse park- en sportvoorzieningen met aandacht voor het betrekken en samenbrengen van verschillende gebruikers Daarnaast het realiseren van een betere en veiligere ontsluiting van het gebied voor fietsers en wandelaars. Tevens het behouden en versterken van het groene karakter van het gebied.

De sportclubs die er hun intrek nemen zijn: KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens, F.C. Retro en Koninklijke Judoclub Zelzate. Daarnaast blijft Scoutsgroep De Kievit er ook aanwezig.

De site moet uitgroeien tot een belangrijke ontspannigspool binnen de gemeente voor tal van doelgroepen. Voor jongeren: de scouts is reeds gelegen in het parkgebied, maar hier ligt potentieel naar het voorzien van aangepaste speelomgeving. Voor sporters: door het voorzien van de sportactiviteiten van KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens, F.C. Retro en Koninklijke Judoclub Zelzate. Ook de recreatieve sporter kan gebruik maken van wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, wat ten voordele is van het welzijn van de patiënten. Voor wie groene vingers heeft, voorzien we volkstuintjes. Door het open karakter van de infrastructuur kan iedereen genieten van deze groene long in Zelzate.

De werken zijn gestart begin 2023. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de sportclubs er terecht vanaf 2024.

Als je met de fiets vertrekt op de Grote Markt, bereik je 7 minuten later de nieuwe site. Er wordt een nieuw afzonderlijk fietspad voorzien langs de Suikerkaai. Via de Suikerkaai rij je voorbij Sint-Jan-Baptist naar de nieuwe site. Op termijn wordt samen met het park ook een fietssnelweg aangelegd aan de noordrand. 
Met de wagen rij je via de Suikerkaai voorbij Sint-Jan-Baptist naar de nieuwe site. Vanaf de Grote Markt is het 3 minuten rijden.

De exploitatie van de sportsite en de manier van uitbating zal tijdens de komende besprekingen met de verschillende verenigingen uitvoerig aan bod komen. Er wordt gestreefd naar een werkend geheel die een meerwaarde moet zijn voor alle stakeholders.