Logo Main
[:swvar:ufile:4:description:]

Koppelingsgebied

Zelzate Zuid

Een nieuw park waar iedereen kan ontspannen, wandelen en sporten. Mensen die samenkomen, mensen die genieten, mensen die sporten: we verbinden iedereen samen.

Info

Algemene informatie

Tal van doelgroepen kunnen genieten van dit nieuwe park-, sport- en recreatiedomein. Jongeren kunnen naar de scouts, sporters (KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens en Koninklijke Judoclub Zelzate) krijgen een nieuwe thuisbasis. Ook de recreatieve sporter kan gebruik maken een Finse looppiste, wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, wat ten voordele is voor het welzijn van de patiënten. En wie groene vingers heeft, zal zijn weg snel vinden naar de volkstuintjes en de pluktuin. Door het open karakter van de infrastructuur kan iedereen genieten van deze groene long in Zelzate.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Het realiseren van diverse park- en sportvoorzieningen met aandacht voor het betrekken en samenbrengen van verschillende gebruikers Daarnaast het realiseren van een betere en veiligere ontsluiting van het gebied voor fietsers en wandelaars. Tevens het behouden en versterken van het groene karakter van het gebied.
De sportclubs die er hun intrek nemen zijn: KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens en Koninklijke Judoclub Zelzate. Daarnaast blijft Scoutsgroep De Kievit er ook aanwezig.
De site moet uitgroeien tot een belangrijke ontspannigspool binnen de gemeente voor tal van doelgroepen. Voor jongeren: de scouts is reeds gelegen in het parkgebied, maar hier ligt potentieel naar het voorzien van aangepaste speelomgeving. Voor sporters: door het voorzien van de sportactiviteiten van KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens en Koninklijke Judoclub Zelzate. Ook de recreatieve sporter kan gebruik maken een Finse looppiste, wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, wat ten voordele is voor het welzijn van de patiënten. Voor wie groene vingers heeft voorzien we de volkstuintjes en een pluktuin. Door het open karakter van de infrastructuur kan iedereen genieten van deze groene long in Zelzate.
We streven ernaar om medio 2022 de site in gebruik te nemen, waar aansluitend het parkgebied zal worden ontwikkeld. De vooropgestelde timing is steeds afhankelijk van de doorlooptijd van de vergunningstrajecten.
Via de Suikerkaai rijd je voorbij Sint-Jan-Baptiste naar de nieuwe site. Van de Grote Markt is dit met de auto 3 minuten rijden en met de fiets slechts 7 minuten. Tevens wordt een nieuw fietspad aangelegd aan de noordrand van het koppelingsgebied.
De exploitatie van de sportsite en de manier van uitbating zal tijdens de komende besprekingen met de verschillende verenigingen uitvoerig aan bod komen. Er wordt gestreefd naar een werkend geheel die een meerwaarde moet zijn voor alle stakeholders.