Logo Main
[:swvar:text:93:]

De naam is bekend!

De inwoners van Zelzate hebben gekozen.

In mei heeft elke Zelzatenaar zijn stem kunnen uitbrengen over de naam van dit nieuwe park-, sport- en ontspanningsgebied. De stemmen zijn ondertussen geteld en vandaag werd de naam bekend gemaakt in de cafetaria van voetbalclub KVV Zelzate, met zicht op de nieuwe voetbalvelden. 

De inwoners van Zelzate hadden de keuze uit vijf voorstellen van de culturele raad: Armand Seghers, Heide, Passerelle, Tien Gemeten en Zelzate Zuid. Heel wat Zelzatenaren brachten hun stem uit. 54 procent van de stemmen ging naar de naam Armand Seghers, op de tweede plaats strandde Zelzate Zuid. Vanaf nu zullen we dus naar het nieuwe sportcomplex verwijzen als het ‘Armand Seghers sportcomplex’. Samen met de twee zonen van Armand Seghers, Serge en Philiep, werd in het bijzijn van burgermeester en schepenen de naam onthuld.

Armand Seghers (1926-2005), beter bekend als ‘Mance met zijn klakke’, is een van de grootste sporters die Zelzate heeft gekend. Hij begon zijn carrière in 1942 als doelman bij Zelzate en speelde daarna 17 jaar lang bij KAA Gent. Tussen 1951 en 1960 werd hij ook 20 keer geselecteerd voor onze nationale ploeg. In 2003 werd hij benoemd tot ereburger van Zelzate, in 2013 werd er een straat naar hem vernoemd, en nu valt hem dus de eer te beurt dat het nieuwe sportcomplex zijn naam zal dragen.

Het Armand Seghers sportcomplex zal onderdak bieden aan voetbalclub KVV Zelzate, maar ook aan V.K. De Kanaaljongens, FC Retro, Petanqueclub Zelzate en duikclub De Murene. Het zal plaats bieden aan in totaal meer dan 500 sporters.

Via de knop “vraag & antwoord” bovenaan kan u meer up to date info terugvinden over dit project.

In de pers